0 0
Read Time:4 Minute, 15 Second

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Monòver ha demanat una important subvenció dins la convocatòria d’Actuació de Cohesió entre destins de la Comunitat Valenciana, integrada dins el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana 2021. Està finançat per la Unió Europea Next Generation UE, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Residència.

Aquesta convocatòria inclou quatre programes diferents, als quals s’ha concurrit des de l’Ajuntament de Monòver.

El primer programa inclou l’Adaptació al canvi climàtic d’espais turístics a través de la dotació d’illes d’ombres. Dins d’aquest programa, des de Turisme, “s’ha previst actuar sobre la plaça de la Torre, la plaça de l’Exconvent, el bulevar del Xinorlet cap a les Cases del Senyor i el llavador de l’Almorquí”, com ha explicat María Amparo Maestre, regidora de Turisme. 

En aquest sentit, s’ha previst “construir pèrgoles, jardins i ombratges naturals”, segons ha indicat la regidora. Aquestes mesures “atenen a una intervenció integral d’adaptació climàtica en quatre ubicacions estratègiques del patrimoni turístic, creant una xarxa de refugis climàtics que garantisquen la visibilitat i conservació patrimonial davant els efectes del canvi climàtic”.

Els objectius principals d’aquest programa són: l’adaptació climàtica del patrimoni turístic, la creació de corredors verds urbans, millorar l’experiència turística, mitjançant la sostenibilitat ambiental i la cohesió territorial. L’import que s’ha sol·licitat per a aquest programa ascendeix a 123.604 euros  (149.560,84 euros amb IVA).

Pel que fa al segon programa, tracta la Millora d’equipaments i instal·lacions per a la conscienciació, protecció i ús sostenible de recursos naturals.

A Monòver, s’ha previst actuar en l’Aula de la Natura, per tal de millorar l’accessibilitat, fer una adequació integral dels accessos, adaptar els equipaments sanitaris, adaptar els accessos a les habitacions…, entre d’altres.

Dins d’aquest programa de la subvenció, també es vol adequar el llavador de l’Almorquí. Fer una restauració patrimonial, millorar l’accessibilitat, posar un mobiliari sostenible, dotar d’una senyalització interpretativa i fer un àrea de descans multifuncional. 

Per altra banda, es pretén posar en valor el llavador de la Canyaeta, integrant-lo dins el patrimoni etnològic i arqueològic amb una proposta de turisme cultural sostenible, mitjançant una adequació arqueològica, fent una restauració amb tècniques tradicionals, així com una àrea de contemplació, tot integrat paisatgísticament i en connexió amb GR7…

Finalment, dins el segon programa, en el cas d’aconseguir la subvenció, es crearà una zona d’avistament al Pantanet del Xinorlet. Un observatori integrat, amb sistemes d’observació, senderes de baix impacte, senyalització interpretativa i una zona de silenci.

L’import sol·licitat per l’Ajuntament de Monòver dins aquest programa és de 132.231,41 euros (160.000 euros amb IVA).

Pel que fa al tercer programa d’aquesta convocatòria al qual ha accedit l’àrea de Turisme de Monòver, aquest fa menció a la Mobilitat turística sostenible. Ací, s’ha estudiat la possibilitat d’incloure punts de recàrrega de vehicles elèctrics al Fondó, a les Cases del Senyor, al Xinorlet i a l’Avinguda Puenteáreas. Tot per un impot de 350.000 euros (423.500 euros amb IVA).

Finalment, el quart programa tracta les Actuacions de millora de l’espai turístic. Ací, a Monòver es durà a terme una millora integral de l’accessibilitat i una experiència turística en la ruta patrimonial de la Torre del Rellotge – Castell. 

Així, al voltant de la Torre es millorarà el paviment de la muntada, s’instal·larà un punt d’hidratació accessible amb sistema antiabús, es posarà una senyalització tàctil i bancs i papereres adaptats.

Als voltants del Castell, es millorarà l’accés i es crearà un espai de contemplació per als visitants. A més, s’ha previst regenerar l’entorn, dotar de zones verdes i instal·lar unes escales adaptades amb rampes homologades, amb la intenció de millorar considerablement la muntada al nou mirador. Es millorarà la senyalització interpretativa i es farà un esforç, pel que fa a la sensibilització patrimonial, amb punts d’informació adaptats.

Els objectius d’aquestes actuacions són, entre d’altres, “garantir l’accessibilitat universal als principals recursos patrimonials, millorar l’experiència turística, mitjançant equipaments inclusius i adaptats, sensibilitzar sobre el valor del patrimoni cultural, a través de sistemes interpretatius accessibles i posicionar Monòver com a destí turístic cultural accessible”, segons ha destacat María Amparo Maestre.

L’import que s’ha sol·licitat dins aquest programa és de 247.934 euros (300.000 amb IVA).

En total, la subvenció demanada ascendeix a 1.033.061 euros, “una de les majors subvencions sol·licitades des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Monòver”, segons ha remarcat Maestre. Així mateix, cal destacar “l’esforç que han fet els tècnics i la Regidoria per a poder optar aquesta subvenció”.

La Regidoria “agraeix la col·laboració de les àrees de Medi Ambient i de Patrimoni en el procés de detecció de necessitats”. Si concedeixen a Monòver aquesta ajuda, “suposarà una important inversió destinada a la millora i sostenibilitat dels principals punts turístics del municipi”.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %