
L’Ajuntament de Monòver, a través del Departament de Turisme, ha anunciat la seua participació, un any més, en la Fira “Alicante Gastronómica”.
Aquesta fira se celebrarà del 3 al 6 d’octubre a IFA Alacant i arribarà enguany a la setena edició. Un dels seus objectius principals és el de mostrar l’estil de vida mediterrani i la varietat gastronòmica de la província d’Alacant. Una gran oportunitat que des de Turisme no s’ha volgut desaprofitar, ja que suposa un important aparador que reuneix a més de 70.000 visitants.
En concret, en quatre dies es concentraran més de 130 xefs Estrella Michelín i Sols Repsol, 260 expositors, 450 ponències, tallers i tasts. Una àmplia varietat d’estands mostraran tant al públic en general com a professionals del sector, diferents especialitats gastronòmiques de la província, denominacions d’origen, marques de qualitat, productes de la terra i altres ecològics i artesans, així com vi, begudes típiques, equipaments o serveis.
Enguany, els Ajuntaments de Monòver i La Romana participaran conjuntament en un estand “destinat a promocionar l’oferta gastronòmica, enològica i turística d’ambdós municipis mitjançant presentacions. Per aquesta raó, s’han preparat diferents accions que, sens dubte, sorprendran als visitants, ja que busquem despertar l’interés en visitar les nostres localitats”, com ha explicat María Amparo Maestre, regidora de Turisme.
En aquest sentit, “les jornades estaran plenes de presentacions de productes, tasts de diferents cellers, showcooking de diversos hostalers, així com degustacions de productes locals”, segons paraules de Maestre.
Pels moments, els monovers que han confirmat la seua participació són Bodegas Alejandro, La Zafra, Bodegas Ortigosa, Casa Sanchís i Bodega Santa Catalina del Manyar, Nou Racó, Pilar & Emilia Esenzia, Restaurante Ricomincio Da Tre i MOA. També hi participarà Rafael Poveda, qui parlarà de la història del Fondellol i Monòver.
Per altra banda, dins l’espai destinat als vins, els cellers de Monòver també hi tendran un espai destacat, ja que “una característica fonamental de la nostra ciutat és ser un dels referents en la producció de bons vins a la província d’Alacant, destacant entre molts, el Fondellol”, segons María Amparo Maestre.
Des del Departament de Turisme de l’Ajuntament de Monòver ho tenen tot llest i preparat perquè aquesta aposta per la promoció de la gastronomia monovera siga tot un èxit i traslladen “les gràcies a tots els participants que han volgut unir-se a aquest repte”.
Finalment, la regidora de l’àrea ha manifestat la seua “gran satisfacció per participar en aquest gran aparador gastronòmic, perquè estic convençuda que donarà un gran impuls al municipi”. A més a més, “agraïsc al personal municipal el seu recolzament a aquesta iniciativa i convide a la població monovera a que s’acoste a aquesta fira, ja que és una experiència única”.
Aquelles persones que vulguen anar a “Alicante Gastronómica” podran arreplegar invitacions a la Tourist Info.